Pauli Juhani Pitkänen

Jumalan valtakunta

Mikä se on sellainen Jumalan valtakunta ? Sen ymmärtäminen voi olla niin vaikeaa, kun Japanin kielen kirjoittaminen tai puhuminen. Sen selittäminen ihmiselle, jolle Jumalan valtakunta on outo, on ihmisyyden puolesta mahdoton tehtävä. Se jää uskolla vastaanotettavaksi. Jeesus opetti Nikodeemusta siitä, että vain uudestisyntymisen kautta ihminen voi nähdä Jumalan valtakunnan. Siksipä Jeesus Kristus kehoitti aivan ensimmäisenä etsimään  Jumalan valtakunta ja tekemään parannus, koska valtakunnan kautta tie kulkee taivaan kunniaan, iloon ja riemuun, iankaikkiseen elämään.

Uusi Jerusalen on ylhäältä alaslaskettu, Jumalalta valmistettu, ja kaunistettu, kuin morsian hänen miehellensä. Valtakunta on Jumalan. Se ei ole ihmiskäsin tehty, se ei ole kirkko, eikä yhdistys. Se ei ole ruoka, eikä juoma, ei kivi, eikä kanto. No, mikä se sitten on ?  Se on vanhurskautta, rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä. Se ulottuu maasta taivaaseen ja se on kukistumaton, iankaikkinen Jumalan asuinsija. Tulkaa te isäni siunatun omistamaan se valtakunta, joka on maailman alusta valmistettu. 

Isä meidän , joka olet taivaissa, (huom. monikossa)eli Jumala on korkeudessa ja pyhyydessä ja siellä missä on särjetty sydän ja nöyrä Henki.Teissä minä tahdon asua ja vaikuttaa joka päivä aina maailman loppuun asti.

Jumalan valtakunnalle on annettu tehtävä julistaa evankeljumia, syntein anteeksi antamistaja sitomistakin. Evankeljumi vapauttaa ihmisen synnin ja epuskon kahleista. Minkä te anteeksi annatte, se on taivaassa anteeksi annettu ja pidätätte, se on taivaassa pidetyt.

Isä ja Poika ovat yhtä, niin tekin yhtä olette, rukoili Jeesus jäähyväispuheessaan. Pyhä Henki Jumala yhdistää seurakunnan yhdeksi Isän ja Pojan kanssa.  Tämä yhteys ei ole muodollista, vaan elävää todellisuutta. Alkuseurakunta oli kuin yksi sydän ja yksi sielu. Tähän yhteyteen kutsutaan ihmislasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Jumalan valtakunnassa ei ole ihmismielipiteitä, eikä kannanottoja. Jumalan sana on korkein auktoriteetti ja elämän ohje.Elävän seurakunnan opetukseen kuuluu Kristuksen oppi, sillä joka ei pysy Kristuksen opissa, hänellä ei ole Jumalaa. Pyhällä Hengellä ei ole suuta, siksipä Jumalan tahto ilmoitetaan Pyhän Hengen vaikuttamana Jumalan sanan mukaisesti ihmisen suun kautta. Jolla on korva, se kuulkaan, mitä Henki seurakunnille sanoo ja usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan sanan kautta.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Jumala eli taivasten valtakunnan kuningas on Jeesus Kristus. Hän on seurakunnan pää ja te olette sen ruumis, joka on Pyhän Hengen kautta yhteen juotettu.

Taivasten valtakunnassa seurataan Kristusta, ei eduskuntaa, presidenttiä eikä piispaa. Valtakunnalla on rajat kuten ajallisillakin valtakunnilla.

Valtakunta on Hengellinen.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Valtakunta on avoin kaikille, mutta harvat sen löytävät. Tie on kapea, joka vie elämään ja avara tie vie kadotukseen. Jeesus Kristus voitti kuoleman ,tuonelan ja kadotuksen vallan. Tie on avoinna taivaan kunniaan, Isän oikealle puolelle ylösnuosemusruumiissa. Kuolema on voitto ja joka uskoon minun päälleni, ei ikinä kuole.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Valtakunnan kuningas sanoo että :" mies eroitkoon isästä ja äidistä ja liittyköön vaimoonsa, niin he tulevat yhdeksi lihaksi. Minkä Jumala on yhdistänyt, sitä ihminen älköön eroittako."

Erotilanteesta Jeesus Kristus sanoi, että niin ei ollut alussa, mutta sydämene kovuuden tähden Mooses salli eron. Siinäkin puhutaan miehen ja naisen yhdessä elämisestä, eli avioliitosta. Sydämen kovuuden tähden luovutaan Kristuksen seuraamisesta opissa, elämässä ja kärsimessä, samalla toisesta ihmisestä. Näin on Jumalan valtakunnan ulkopuolella.

Valtakunnan kuningas viittaa alkuun, eli siihen, kun miehelle avuksi luotiin vaimo.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Jumalan valtakunnassa seurataan kuningaan esimerkkiä siinä, että Jeesus Kristus asetti apostoleiksi miehiä. Eikö Jeesus Kristus tuntenut tasa-arvoa ? Tässäkin asiassa Jumalan valtakunnassa seurataan Jumalan eikä ihmisten tahtoa. Jumalan sanan selittäjäksi yli seurakunnan kutsutaan miehiä. Jumalan ajatukset kulkevat niin paljon ihmisten yläpuolella, että niitä ei ihminen käsitä, jos nöyryys Jumalan edessä puuttuu.

Jumala ilmoitti Adamille tahtonsa ennen Eevan luontia.Syö kaikista puista, mutta kielletystä puusta älä syö. Luther selittää tätä, että Jumala asetti siinä Jumalanpalveluksen. Adam selitti asian ja Jumalan tahdon sitten Eevalle.

Jumalan valtakunnassa on voimassa yleinen pappeus, jossa jokaisella Jumalan lapsella on valtakirja taivaasta saarnata syntejä anteeksi.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Taivasten valtakunnassa lapset ja lasten kaltaiset ovat suurinpia. Kristuksen täydellisen sovitus- ja lunastustyön johdosta jokainen ateistikin on ollut Jumalalle kelpaava lapsi. Sen tähden lapset ovat kelvollisia kastettavaksi.

Kaste on hyvän omantunnonliitto, ei niin, että siinä lihan saastaisuudet otetaan pois. Jumalan valtakunnassa ymmärretään, että kaste on tärkeä ja tarpeellinen, mutta Kristuksen omaksi siinä lasta ei oteta, sillä lapsi on jo Kristuksen oma. Jumalan valtakunnassa ei yhdytä kristuksen omaksi opettavien pappien käsityksiin ja lunastustyö rajallisuuteen.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Jumalan valtakunnassa kehoitetaan ajamaan sen kaupungin, samalla maankin parasta, perustamaan perheitä ja lisääntymään. Ajallisen elämän lahjat eivät kuitenkaan pelasta, vaan kadottaa, kun niihin liittyy syntiä. Silloin ihminen luopuu Jumalan valtakunnasta peltojen, härkien ja naimisiinmenon johdosta.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kristuksen ruumis on suuri salaisuus. Mies ja vaimo tulevat yhdeksi lihaksi, mutta minä puhun Kristuksesta ja seurakunnasta. Eeva olikin Adamille liha minun lihastani ja luu minun luistani. Profeetan kautta tämä seurakunta äiti liittyy havainnollisella kuvalla Kristukseen, kun Pyhä Henki pani kuolleet luut liikkumaan toisiaan kohti.Sitten niihin tuli jänteet ja liha. Näin Henki liittää ruumiin yhdeksi.

Elävä usko ja Jumalan suuri rakkaus on lahjaa taivaasta. Se ei ole katoavaa, vaan katoamatonta aarretta. Jumalan kunnia, kirkkaus,voima ja valta käy kaiken ihmisymmärryksen ylitse. Elävänä kuolleesta tulee kuolleena elävä. Kadottaessaan saa sillä, Jumalan rakkaus on rakkauksista suurin, koska se on ylhäältä alaslaskettu. Kihlattu Kristuksessa elää adventin aikaa.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Mahdatko huomata,että höpöttelet yksinäs?

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Hiljaisuus on ihmettelyn merkki. Esittelen elämää Jumalan valtakunnassa. Ihmisen on toisaalta vaikea olla kuluttavaisen tulen lähellä. Jumalan valtakunnassa voi olla ja etsitään yhtä suvusta ja kaksi kaupungista. Tämä on siemenen kylvoä hyvinä että pahoina aikoina. Ei tässä ihmisen kunniaa haeta. Jos yksikin kuolematon sielu löytää kirjoitusten herättämänä Kristuksen valtakunnan , kirjoitus on tehnyt tehtävänsä. Jumalan sana ei tyhjänä pala.

Tiedän hyvin, että maallisen ihmisen on vaikea kohdata hengellinen ihminen, joka menee yli lipan.
Hiljaisuuteen liittyy osalle myös toiveita, että selitä lisää. Siksipä kirjoitan eri kulmista.
Keskustelu ei tietenkään ole pahitteeksi. Sielunvihollinen tukkii myös suita mahdollisuuksien mukaan. Kirjoitan jatkossa myös harvakseltaan hengelliä asioita.